Welkom op de website van Jan en Anja 

Maandag 2-12-2019

Het is alweer even geleden dat ik weer iets op mijn site heb gezet, vrij logisch denk ik want er valt niet zoveel te melden als in het vliegseizoen. Een dezer dagen worden hier de kwekers gekoppeld en eind januari zal ik overwegen om de vliegduiven bij elkaar te zetten. We hebben enkele nieuwe aanwinsten op ons vlieghok, maar eens afwachten wat hier van terecht komt. Een koppel bestaat uit pure Drapa duiven, deze voelen geweldig aan in de hand en zijn van goede komaf. Dit is natuurlijk geen garantie maar hoopvol is het zeker. Afgelopen week hebben de de kampioenschappen in onze vereniging gehad en even lekker lullen over duiven, of dat de komende jaren wanneer het nieuwe GPS 2021 is doorgedrukt nog aan de orde zal zijn is maar de vraag vooral als je na het constateren niet meer naar de vereniging hoeft met je klok. Het is nog ver weg maar een jaar is immers weer zo voorbij. De komende maanden staan weer in het teken van bonnenverkopen, tentoonstellingen etc. Ook de beurs is afgelopen weekend geweest, eigenlijk heb ik er niemand over gehoord en zelf zijn we ook niet geweest. Ik ving wel berichten op dat het niet zoveel voorstelde dit jaar en er weinig nieuws te zien was. Ook deze dagen zijn op zijn retour in ieder geval hier in Nederland. Zo ook bij ons in de vereniging een kleine bonnenverkoop op 3e kerstdag (27 december 2019) voor iedereen die wil komen. Er zal op deze dag ook nog een uitleg over hokklimaat, verluchting etc. door B. van Dijk worden gegeven. Misschien dat je er je voordeel mee kunt doen. Gisteren even een heerlijk potje voetbal gezien van mijn cluppie FC Emmen, helaas werd het een gelijke stand tegen PSV, maar in mijn ogen hadden ze meer verdiend, maar de sfeer was wederom formidabel waar je kippenvel van krijgt. Ook ben ik deze maanden druk met het fotograferen van postduiven, dat komt natuurlijk ook omdat ze er nu prachtig uitzien met een nieuw verenkleed. Mocht u nog een van uw favorieten op de foto willen hebben maak dan even een afspraak zodat ik het kan inplannen in mijn agenda. Iedereen alvast een geweldige kweek toegewenst.

Vrijdag 08-11-2019

Inmiddels zitten we alweer in november en begin ik al langzaam weer aan de kweek te denken. We gaan vroeg beginnen ook omdat er nog duiven van de hand gaan. Waar ik wel heel benieuwd naar ben is de nieuwe duiven die ik heb ingepast. Vooral de Drapa duiven staan mij aan, fluweel zacht in de hand en een geweldige bouw. Nu worden er in Duitsland veel twijfels getrokken over de kampioenschappen van Drapa, ik heb daar geen boodschap aan als ze hard vliegen zijn het in ieder geval topduiven. Het gebeurt vaker als liefhebbers keihard vliegen zullen ze wel iets gebruiken wordt er dan gezegd en misschien gebeurt het ook wel maar je moet eerst met keiharde bewijzen komen of het klopt. Ik denk dat het ook een soort afgunst is en een ander niets wordt gegund. Wij hebben ook iemand in de vereniging die echt knoeterhard speelt en ik heb daar respect voor hij is op en top met de duivensport bezig. Ik denk zelf dat je als liefhebber je hier aan op kunt trekken omdat je meer aandacht en passie voor je eigen duiven hebt.
Ook lees ik dan weer dat vliegen uit Duitsland waardeloos is, wat een lulkoek zeg we hebben de laatste jaren helemaal nog niet uit Duitsland gevlogen dus een duidelijk beeld is hier op dit moment niet van. Vroeger waren er ook vluchten vanuit onze Oosterburen maar dat kun je met de huidige duivensport niet meer vergelijken. We moeten het gewoon afwachten en misschien valt het reuze mee, niet geschoten is altijd mis. Duivenhouders hebben blijkbaar altijd problemen met veranderingen, of dat nu met de leeftijd te maken heeft is mij niet duidelijk, maar de mensen aan de zijlijn weten het blijkbaar allemaal beter. Wat dat betreft kunnen we nog veel leren van elkaar. 
We hebben ook nog een nieuwe aanwinst kunnen halen uit de lijn Bliksem 781 (broer van de Rudy) van Anton Ruitenberg een fameuze kweekduif die al voor geweldige nazaten heeft gezorgd. Deze duivin zal ook op de kweek zijn waarde moeten bewijzen, maar beloftevol is het wel.
Ook is deze tijd het begin om één van je favoriete duiven op de foto te zetten. Mocht u hier belangstelling voor hebben laat het dan even weten dan kan ik het voor u inplannen in  mijn agenda. Iedereen veel succes  en alvast een goed weekend.

 

Designed by Jan Abbing