Welkom op de website van Jan en Anja 

Woensdag 09-01-2019

Allereerst iedereen de beste wensen en een geweldig mooi en succesvol vliegseizoen in 2019.
Zo zitten we nog in 2018 en nu alweer 2019, tijd om eens even te plannen hoe we het nieuwe seizoen anders zullen doen als voorheen. Als je tevreden bent moet je niets veranderen, anders is het als het vorig seizoen een beetje tegen viel en er hier en daar aan bijgespijkerd moet worden. Ik heb het gevoel dat ik het anders zou moeten doen om goed mee te kunnen, misschien een utopie maar ik ga het gewoon proberen om er meer uit te halen dan tot op heden. Of het gaat lukt weet ik ook niet maar niet geschoten is altijd mis. Wat wil ik dan veranderen zult u zich afvragen, ik kan daar heel kort over zijn ik wil mijn duivinnen in de strijd gooien ook omdat ze het op de natour geweldig hebben gedaan. Dan vraag ik mij wel weer af moeten de doffers dan thuis blijven of ga ik op dubbel weduwschap spelen. Hier ben ik nog niet helemaal uit maar zover is het dan ook nog niet. De jonge duiven zet ik op een andere afdeling vanwege de duivinnen die hier worden gehuisvest. Wat ik verder ga doen is enkele duiven meedoen op eenhoksraces welke steeds meer mijn voorkeur geniet. Hier worden alle duiven hetzelfde behandelt en geeft een juiste weergave over de kwaliteit van je eigen duiven. Het leuke hiervan is ook dat je bijna elke aankomst direct kunt volgen op het internet. Als ik dan op Pipa lees dat Jan Hooymans in de Pattya one loft race (Thailand) domineert met een 4,5 plaats en 5 duiven in de top 100 heeft is natuurlijke een prachtige prestatie. Blijkbaar hebben ze bij Pipa vergeten te vermelden dat hij er ook 100 duiven naar toe heeft gestuurd, dan mag je toch eerlijk gezegd er ook wel iets van verwachten. Zo zie je maar weer de grote jongens (massa inkorvers) maken ook hier de dienst uit. 
Komende vrijdag is de vergadering van afdeling 10 in Grolloo, waar mogelijk een nieuw bestuur zal worden samengesteld. Hoe dit allemaal zal verlopen is niet te voorspellen maar dat er veel vragen zijn ben ik van overtuigd, voordat er een definitieve beslissing zal worden gemaakt. Binnenkort ook weer de feestavond van het Samenspel, dit keer iets later ivm de interne problematiek van een van de bestuursleden
. De georganiseerde ringenrace van het Samenspel  was een leuk initiatief waar volop aan mee werd gedaan en zal zeker een vervolg krijgen. Inmiddels heb ik bij de kwekers de eerste jongen liggen en ik mag niet klagen op een enkele na alles uitgekomen. Helaas door een vechtpartij bij een van de koppels waarvan de eitjes stuk zijn gegaan, zit inmiddels ook al weer te broeden. 
De vliegduiven zijn deze week ook gekoppeld, ik wilde hier nog even mee wachten maar de duivinnen gingen al bij elkaar liggen en daar pas ik voor. Ook de doffers waren er aan toe dus moest het maar gebeuren. Hier lijkt het ook allemaal op rolletjes te lopen dus het nieuwe seizoen 2019 is hier in volle gang. Alvast veel succes met de kweek en de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

 

Designed by Jan Abbing