Welkom op de website van Jan en Anja 

                              

Zondag 14-04-2019
Vorige week 4 duiven en duiven van anderen naar de eenhoksrace in Usedom gebracht. Twee duiven uit de de "Barney" en twee uit een zoon van "Der Thomas". Een prachtige accommodatie op de "Sonneninsel"van Duitsland. We gaan in ieder geval ook naar de eindvlucht mochten de duiven er nog zijn uiteraard. Alleen de omgeving is daar al prachtig en de eigenaar Mirko heeft oog voor de duiven en wil het beste eruit halen. Gezien de duiven die overblijven na de eindvlucht geeft aan dat er hier serieus aandacht aan wordt besteed. Hij neemt geen risico's  en durft rustig de vlucht te verplaatsen als er betere weersomstandigheden zijn. Ook zijn de duiven voor de Dapirace vorige week opgehaald door Paul en hier hebben we er twee naar toe uit de "Thomas" Hoeveel duiven er daar precies zitten weet ik niet maar dat zal spoedig aangegeven worden op de website. We zullen u uiteraard op de hoogte houden van het verloop van deze vluchten.

Maandag 04-03-2019
Op dit moment liggen er een zestal jonge duiven voor twee eenhoksraces. Twee gaan er richting Denemarken en vier naar Duitsland. Op deze pagina zal ik u op de hoogte houden over het verdere verloop van deze eenhoksraces. De jongen hiervoor liggen al in de schaal en komen allemaal uit Der Thomas en de Barney onze absolute topkwekers van het hok. Mijn motto geldt ook hier als je mee wilt doen moet je proberen de besten er naar toe te sturen alhoewel dit ook niet altijd met zekerheid is te zeggen. We zullen zien hoe het verloopt op de hokken.  

Zaterdag 11-08-2018
Afgelopen week de eerste 2 hot spot vluchten gehad die meetellen voor de asduiven en de ko rondes. De 39 heeft zich al 2x bij de eerst 100 gespeeld en zit dus nog volop in de race. Komende week volgt er opnieuw een hot spot vlucht over 160 km. We zijn uiteraard benieuwd of ze goed komen. Er zijn inmiddels nog een dikke 1000 duiven op de hokken. De 39 is een jong uit onze Thomas, de moeder komt bij een goede duivenvriend vandaan.

Dindsdag 31-07-2018

Vandaag opnieuw een opleervlucht over 26 km, er zijn inmiddels al veel duiven verloren gegaan. Wij hebben er nog 3 van onszelf een eentje van onze kleinzoon is ook nog volop in de race. Deze week gaan ze nog een paar keer opleren naar 50 km en volgende week gaat de eerste van 5 prijsvluchten beginnen. Spannend hoe het verloop zich voortzet maar wel leuk om de aankomsten te volgen. Wij kijken er in ieder geval alweer naar uit om bij de eindvlucht aanwezig te zijn over een dikke maand is het alweer zover op 1 september komen veel liefhebbers weer samen om dit mee te maken. 

Zondag 15-07-2018
Even een update betreft de duiven in Denemarken. We hebben er nog 6 duiven zitten eentje hiervan staaat op naam van onze oudste kleinzoon Sem. Ze hebben de duiven inmiddels goed uitgewend en al een aantal keren in de mand gehad om te wennen. Er doen in Denemarken zo'n 24 landen mee met veel bekende liefhebbers. Een uitdaging om je eens te meten met deze liefhebbers. Komende maandag worden de duiven op een afstand van 6 km gebracht en daarna zullen de opleervluchten worden opgeschroefd. Alle vluchten zijn live te volgen via het Benzing kloksysteem op de website. 

Dinsdag 03-04-2018

Maandag 9 april 2018 worden de duiven opgehaald voor de Dapirace 2018. Als agent van deze prachtige eenhoksrace kunt u zich nog aanmelden en natuurlijk meedoen. De prijs per duif is € 170,= dit is incl. vervoerskosten. Het is een goed georganiseerd team die er alles aan doet voor het welzijn van de duiven.

Zaterdag 26-08-2017
Afgelopen zaterdag was de eindrace in Denemarken vanaf Göttingen zo'n 395 km. In totaal waren er nog 710 duiven in de strijd, ook hier al veel verliezen. We hadden beide duiven nog in de strijd. De 922 zat zelfs bij de laatste 10 in de KO race. Helaas werd het een rampvlucht van de 710 ingekorfde duiven kwamen dezelfde dag er maar amper 40 duiven door. Het weer sloeg tegen de middag helemaal om, onweersbuien waren de oorzaak dat de duiven langzaam arriveerden. Dat blijkt ook wel uit de snelheid die nog onder 1000 mpm lag. We zijn zelf bij de aankomsten geweest en er was heel gemoedelijke sfeer met een echt team die de touwtjes goed in handen hadden en een prima taakverdeling. Het is in mijn ogen hier veel beter geregeld als aan de Ostsee, waar maar een of twee man de scepter zwaaien. Ook de afstand an de Ostsee vind ik iets te ver zo'n dikke 500 km, maar goed voor degene die hier de voorkeur aan geven is ieders eigen wil. De eerst aangekomen duiven in Denemarken waren de weg behoorlijk kwijt bij aankomst en deden weining aanstalte om naar binnen te gaan. De eerste duif werd pas als 3e geklokt. Onze twee duiven vielen beiden nog ruim in de prijzen de volgende dag met een 103 en 164 plaats en onze 17-922 wist nog beslag te leggen  op de 3e plaats in de KO ronde een puike prestatie. In 2018 zijn we zeker weer van de partij en we zullen er opnieuw naar toe gaan als de eindrace wordt gespeeld. Wij zijn uiteraard heel erg tevreden met deze mooie uitslag. Ook zijn we nog op de hokken geweest en die zien er prima uit met veel licht en lucht. Als u meer wilt weten over deze race of volgend jaar mee wilt doen mag u altijd even contact met ons opnemen.

11-08-2017
Inmiddels hebben ze in Denemarken alweer twee wedvluchten er op zitten en zijn de KO rondes begonnen. Afgelopen week hadden ze Neumunster op het programma staan en was onze eerste duif op de 69 plaats. Ze kwamen in een grote groep terug en er zat er dus eentje van ons tussen. Bij de andere duif was het even billen knijpen en stond nog steed niet op de aankomstlijst. Gelukkig kwam ook deze alleen tegen 17.15 uur terug. Ik denk dat deze duif goed heeft bijgeleerd. Komende week volgt de derde vlucht en daarna op 26 augustus vind de eindvlucht plaats vanaf Gottingen zo'n 400 km. Ze leren de duiven snel op met grote sprongen. De laatste vlucht waren er zeker een 100 duiven niet teruggekeerd, dus ook hier wordt de spoeling en stuk dunner. We gaan het volgen de komende weken.

29-07-2017
Update:
Afgelopen week hebben ze de opleervluchten geïntensifieerd  door ze regelmatig op te leren op korte afstanden tot zo'n 30 km. In korte tijd gaan ze de duiven opleren naar 100 km. Ze blijken allemal erg gezond te zijn en ze trainen prima met heel weinig verliezen. O
nze voorkeur gaat uit naar de one loft in Denemarken t.o.v. de Ostseerennen. De afstand (500 km) op de eindvlucht aan de Ostsee vind ik net even te ver voor veel onervaren duiven. Onze twee duiven zijn er nog steeds en de komende maand begint men hier ook met de eerste wedstrijdvluchten waarna eind augustus de eindvlucht vanuit Gottingen (395 km) plaats zal vinden. 

18-04-2017
Zoals ik al had aangekondigd hebben we toch besloten om mee te doen aan de eenhoksrace in Denemarken. Inmiddels hebben we daar twee duiven voor uitgezocht die het moeten doen. Beide jongen komen uit onze Barney één van de beste kwekers van het hok. We zullen u op de hoogte houden over het verloop daar bij de Denen, eerst maar eens kijken of ze--goed uitgewend zijn. Ze hebben daar ook nieuwe camera's geplaatst en de duiven zijn live te volgen.

Algemeen:
We hebben al een paar keer meegedaan aan enkele one loft races o.a. aan de Ostseerennen in Duitsland en de Dapirace vanuit Aabenraa in Denemarken.
Ons grootste succes was dat wij op één van de prijsvluchten in 2012  aan de Ostsee een 1e prijs vlogen op Oyten tegen 1737 duiven. De vader van deze duif zit nog steeds op het kweekhok. Later hebben we nog een paar keer meegedaan en hadden we op de eindvlucht een 90e prijs van een loodzware vlucht. Ook in Denemarken vielen we nog in de prijzen op de eindvlucht. In 2016 hebben we niet mee gedaan en we zullen kijken of we in 2017 opnieuw enkele duiven naar een one loft race zullen sturen. We moeten het nog even aanzien maar de kans is zeer groot dat we weer mee zullen doen. Het is wel een hele happening om zoiets mee te maken.

 

Dapirace 2017

 

 

 

Designed by Jan Abbing